viernes, 26 de septiembre de 2014

AC1. NOVES TECNOLOGIES AULA1

Qüestions de desenvolupament breu


  1. ¿Creus que el progrés en el coneixement tecnològic i científic determina i garanteix el progrés econòmic i social? Contesta clarament i justifica la resposta.
Des del meu punt de vista el coneixement tecnològic i científic si que garanteix el progrés econòmic i social per la següent raó: Ens permet ampliar els nostres coneixements i avançar en el món en que ens trobem on les tecnologies i la ciència es desenvolupen a una velocitat sorprenent. Amb la tecnologia, aconseguim actuar i resoldre problemes d’una manera més eficaç i amb major rapidesa, això fa que la societat progressi i hagi un desenvolupament econòmic.

  1. ¿Estàs d’acord en què la constant fonamentació científica de les diferents tecnologies és garantia de la neutralitat ideològica d’aquestes tecnologies? Què en penses?
Sí, perquè la fonamentació científica es pot comprovar i per aquesta raó fa que hi hagi neutralitat ideològica en les tecnologies. No hi ha resultats positius o negatius, correctes o incorrectes.

  1. Expressa el teu grau d’acord: Tenir present les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) abans, durant i després de qualsevol activitat d’ensenyament-aprenentatge és un requisit indispensable actualment.
Estic d’acord en que les TIC són imprescindibles en el procés d’ensenyament-aprenentatge però no és únic. Es a dir, no podem deixar de banda altres eines que han existit sempre i que ens han aportat molts aspectes positius.  

  1. ¿Quines són les causes que originen els profunds canvis que estem patint en tots els àmbits en els darrers anys?
Quan es produeix un canvi és perquè pensem que el que hi havia fins ara no es prou bo o que el nou resultat és el que hem de tenir en compte i no l’anterior, sense pensar que les coses es poden millorar sense fer canvis profunds. Aquest fet és el que passa en la tecnologia i la ciència i per això provoca dificultats en el seu progrés.

  1. Defineix en una frase la Tecnologia Educativa. Digues quin és el seu objecte d’estudi.
La Tecnologia Educativa ens ajuda a aconseguir un bona evolució dins del camp de educatiu i el seu objectiu principal es aplicar les eines tecnològiques dins de l’educació.

  1. Posa un exemple de transmissió de coneixement i un altre de construcció del coneixement
Transmissió de coneixement: Un mestre ensenya als seus alumnes com funciona el Power Point per poder fer presentacions de treballs i els alumnes que no saben fer servir el Power Point intenten descobrir el seu funcionament (construcció del coneixement).

  1. Expressa el teu grau d’acord amb la següent afirmació i argumenta el perquè: “El context és part del coneixement que la persona utilitza per tal d'explicar i donar sentit a una idea".
Estic d’acord amb aquesta afirmació perquè una persona segons el context en que es trobi pot donar sentit a una idea d’una manera o una altra, és a dir, el context influencia en les determinacions d’una persona.

  1. ¿Has pensat en la possibilitat d’adaptar l’entorn de la UOC a les teves necessitats i les dels teus companys i professors (opció Personalitza)? Inclusió del missatge al qual es respon (el lector tindrà una idea del que origina i els detalls del teu missatge), número de missatges visualitzats en les bústies compartides (útil quan hi ha molta comunicació a algunes bústies), signatura de correu (per facilitar la comunicació i  posar a un clic de distància altres mitjans de comunicació teus...?
Ignorava aquesta possibilitat però trobo que seria molt interessant per a les persones que necessiten una opció personalitzada.

  1. Comptes amb els coneixements previs que el Pla docent indica per poder ser eficaç durant el desenvolupament de l’assignatura? Fins a quin punt? Pots instal·lar programari, iniciar l’exploració de nou programari pel teu compte, gestionar arxius i comptes amb una actitud positiva cap a web 2.0? Ets capaç de llegir en pantalla (buscar paraules, fer servir l’índex amb hipervincles, moure’t en el document...? i mantenir uns apunts digitals on acumulis la informació de diferents fonts?
Penso que tinc els coneixements previs que el Pla docent indica per poder ser eficaç durant el desenvolupament de l’assignatura. Tinc una actitud positiva per poder aprendre a instal·lar programes, gestionar arxius…… i la capacitat per aprendre a fer servir l’índex amb hipervincles, buscar paraules, ……..

  1. Comenta el teu grau de compromís en relació als coneixements previs   que has reflectit en aquest document. Fins a quin punt creus que els defensaries davant d’un tribunal? Creus que poden canviar els teus esquemes en un futur proper?
El meu grau de compromís es basa en la meva petita experiència que he pogut tenir durant aquest anys. Crec que el defensaria davant d’un tribunal aportant els meus coneixements. Crec que els meus esquemes canviaran després d’haver cursat aquesta assignatura que m’aportarà nous coneixements.

 Quines primeres impressions reps en realitzar aquesta primera activitat?
La impressió que m’ha donat aquesta primera activitat ha estat positiva, encara que hi havia conceptes que desconeixia i ara ja conec.

MAPA CONCEPTUAL: